בשר מפורק בבאן – שפונדרה

מצרכים:

  • 2 ק"ג בשר אסאדו חתוך לקוביות
  • 2-3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 3 כפות שמן זית
  • ¼ כוס סאקה או יין אורז סיני
  • מקל קינמון
  • 2-3 כוכב אניס שלמים
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
  • חצי כפית מלח דק
  • חצי כוס סויה
  • 3-4 כפות סוכר דקלים או דבש או מייפל
  • 8 שיני שום שלמים
  • 1 כפית צילי כתוש או 1 פלפל צילי אדום טרי שלם
  • 2 כוסות מים חמים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות על מצב טורבו.
  2. מניחים את הבשר בתוך סיר עם מכסה שיכול להיכנס לתנור וגם אוטם את הסיר לגמרי.
  3. מוסיפים לבשר את שאר המרכיבים, מערבבים היטב וסוגרים את הסיר – חשוב לאטום היטב! (אפשר להיעזר בנייר כסף בכדי לאטום את המכסה טוב יותר).
  4. מכניסים למרכז התנור ומבשלים במשך כארבע שעות – בודקים כל שעה את רמת הנוזלים ומוסיפים מעט מים במידת הצורך.
  5. מוציאים את הסיר מהתנור, ומפוררים את הבשר לתוך הרוטב. מערבבים, סוגרים את המכסה ומחזירים לבישול של כשעה אחת נוספת.
  6. בזמן הזה, מאדים לחמניות באן בסטימר ומכינים תוספות: איולי סרירצ׳ה, סלט כרוב או חמוצים.
  7. מוציאים את הסיר מהתנור, מערבבים. ממלאים לתוך הבאנים מהבשר המפורק וטורפים מיד.

שתף

מתכונים נוספים

מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות

מעטפות אישיות יפייפות במילוי בצל מטוגן, כבדים ופרגיות. מנה ראשונה חגיגית מושלמת, עם רוטב יין אדום מתקתק. צילום: נמרוד סונדרס מצרכים אופן ההכנה

עוף שלם מלא בהפתעות

עוף שלם מלא בהפתעות

הוא הכי מתאים לארוחה משפחתית, הוא תמיד יגנוב את ההצגה ותמיד יעשה הרבה רושם – עוף שלם מלא בהפתעות מפנקות הוא לדעתנו מנת חובה על

מרק עוף אמיתי

מרק עוף אמיתי

ערב חג ללא מרק עוף אמיתי? זה לא אמיתי! מתכון סופר פשוט טעים ומומלץ. 8 מנות. מצרכים אופן ההכנה

תעודת כשרות שירת הבשר