ערב חג ללא מרק עוף אמיתי? זה לא אמיתי! מתכון סופר פשוט טעים ומומלץ.
8 מנות.
מצרכים
- 1 עוף שלם טרי, עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1 ק"ג כנפיים טריות וחצויות , עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 4 ליטרים מים
- 6 גזרים קלופים
- 1 שורש סלרי
- 2 שורשי פטרוזיליה
- 2 בצלים
- 5 גבעולי סלרי עם העלים
- 5 עלי דפנה
- 10 גרגירי פלפל אנגלי
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור שמיר
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מניחים את העוף השלם ואת הכנפיים בסיר הבישול ויוצקים מעל את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבישול בבעבוע עדין.
מסירים את הקצף והשומן מעל פני הנוזל בעזרת כף ומבשלים כ 10- דקות נוספות עד שלא מופיע יותר קצף. - קולפים את ירקות השורש, חותכים ומוסיפים לסיר יחד עם גבעולי הסלרי, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ופלפל שחור. מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים.
מוסיפים את צרורות הפטרוזיליה והשמיר ומבשלים כרבע שעה נוספת. מוסיפים את המלח, טועמים ומתקנים תיבול. - מוציאים את העוף והכנפיים מן המרק, מפרקים את הבשר מן העצמות ומחזירים אותו אל הסיר. מגישים חם-חם, עם שקדי מרק או כופתאות.