מצרכים:
- 200-250 גרם לכל סועד של נתחים דקים של: סינטה, דנבר, שייטל או מיקס של נתחים שונים
- פלפל שחור גורס טרי ומלח
- שמן זית
אופן הכנה:
זה הוא אחד הפתרונות המרשימים והקלים ביותר לביצוע ארוחה מהירה ומרשימה. צריך רק לדעת מה לבקש מהאטליז וטוב נו צריך גם מחבת טובה.
- מוציאים את הבשר אל מחוץ למקרר כשעה לפני הצלייה; מפלפלים וממליחים.
- בזמן הזה, עורכים שולחן, מכינים תוספת או סלט.
- כשכל התפאורה מוכנה ורק אז, מחממים את המחבת על אש הכי גבוהה כ2-3 דקות; מוסיפים שמן זית שיעלה עשן ומיד מניחים את הסטייקים לצלייה של חצי דקה עד דקה מכל צד וזהו!
- במידה ואתם צולים יותר מנגלת בשר אחת: א. עדיף לעבוד במקביל עם שתי מחבתות ב. אם אין, אז להעביר את הנתחים הצלויים לצלחת ולכסות בנייר כסף ולחמם שוב את המחבת עם שמן זית לפני שצולים את הנגלה השניה – אחרת הם לא יצרבו אלא יתבשלו בחום נמוך וזה הרבה פחות טעים.
- בעזרת מלקחיים, מוציאים ומגישים מיד לצד התוספות שהכנתם לפני; קטשופ, חרדל או מיונז – בתאבון!