סטייק מושלם לזוג

מצרכים:

  • סטייק אחד מיושן, במשקל של 400-500 גרם ללא עצם – סינטה, אנטרקוט, או 700-800 גרם עם עצם – טיבון, פריים ריב, ניו יורק
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנה:

הקדמה:

זהו לא מתכון להכנת סטייק גדול ומדהים עבור זוג סועדים או קרניבור רעב רציני אלא טכניקה; ולכן, לא מתחכמים כאן או מנסים לחסוך:

  • הנתח חייב להיות מיושן ובאיכות גבוהה נקודה.
  • רוצים תוספות? תכינו אותן – סירות תפוחי אדמה צלויות או כל ירק לבחירתכם.
  • חייבים להוציא את הסטייק אל מחוץ למקרר כשעה לפני הצלייה (חצי שעה בקיץ) ומניחים אותו על רשת שיושבת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • חייבים מחבת (או תבנית שמתאימה לבישול על הכיריים שלכם) כבדה ואיכותית, בעדיפות מברזל יצוק או נירוסטה.
  • הסטייק לא מחכה אלא מחכים לו; השולחן וכל המסביב צריכים להיות ערוכים ומוכנים מראש.
  • לאחר שהסטייק השווה טמפרטורה מחוץ למקרר, מורחים אותו בשמן, ממליחים ומפלפלים את כל צדדיו כולל העצם או צד עם שומן – יותר ממה שנדמה לכם שצריך.
  • מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית עד שמתחיל לעלות מעט עשן.
  • מניחים את הסטייק וצורבים על אש גבוהה כ-2 או 3 דק בכל צד.
  • מנמיכים לאש בינונית וממשיכים את הצלייה תוך כדי הפיכה כל 2/3 דקות

סך הכל כ6-8 דקות נוספות לרמת בישול M. אם רוצים עשוי יותר צולים כ2 או 3 דקות נוספות.

  • מעבירים את הסטייק לרשת מעל נייר אפייה ונותנים לו לנוח כעשר דקות מכוסה בנייר כסף.
  • מעבירים לקרש חיתוך, פורסים נתחים עבים, מתפעלים ומגישים עם שמן זית איכותי, מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי מפוזרים מעל.

שתף

מתכונים נוספים

מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות

מעטפות אישיות יפייפות במילוי בצל מטוגן, כבדים ופרגיות. מנה ראשונה חגיגית מושלמת, עם רוטב יין אדום מתקתק. צילום: נמרוד סונדרס מצרכים אופן ההכנה

עוף שלם מלא בהפתעות

עוף שלם מלא בהפתעות

הוא הכי מתאים לארוחה משפחתית, הוא תמיד יגנוב את ההצגה ותמיד יעשה הרבה רושם – עוף שלם מלא בהפתעות מפנקות הוא לדעתנו מנת חובה על

מרק עוף אמיתי

מרק עוף אמיתי

ערב חג ללא מרק עוף אמיתי? זה לא אמיתי! מתכון סופר פשוט טעים ומומלץ. 8 מנות. מצרכים אופן ההכנה

תעודת כשרות שירת הבשר