מתכון מושלם לחג!
עוף עסיסי בתנור עם רוטב חמוץ מתוק של תפוזים. מנה עיקרית נהדרת, שתתאים עם כמעט כל תוספת ולא תוכלו להפסיק לזלול ממנה.
צילום: נמרוד סונדרס
מצרכים
- 5 שוקי עוף עם עור בינוניות של עוף טוב
- 1 בצל בינוני
- 1 ראש סלרי גדול, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
- 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
- 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים למטבעות
- 1 תפוז בינוני חתוך לפרוסות דקות יחד עם הקליפה
- משרה
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כוסות יין לבן חצי יבש
- 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 כף דבש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס צימוקים בהירים
- אפייה
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את חומרי המשרה.
- מכניסים לתוך הקערה את חלקי העוף ואת הירקות ומערבבים היטב כך שהעוף והירקות יהיו מצופים.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות או אפילו ללילה שלם.
- מסדרים בתבנית חסינת חום את הירקות ועליהם מניחים את חלקי העוף ושופכים פנימה את המשרה.
- מוסיפים את המים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה בתנור.
- מסירים את רדיד האלומיניום, הופכים את העוף כשהעור כלפי מעלה.
- יוצקים מהנוזלים על העוף ואופים עוד 30 דקות עד שהעוף משחים.
- מגישים עם אורז או עם תפוחי אדמה אפויים.