עראייס

מצרכים:

  • 4 פיתות
  • 500 גרם בשר בקר טחון עם שומן כבש
  • 1 בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף קטן-בינוני או חצי גדול
  • 2 כוסות עלי כוסברה
  • 3-4 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח לפי טעם
  • חצי כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כף רכז עגבניות מוטי
  • חצי כפית קינמון טחון
  • ¼ כפית פלפל אנגלי טחון

אופן הכנה:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
  2. במעבד מזון, קוצצים בפולסים את הבצלים יחד עם כל שאר המרכיבים – חוץ מ הבשר והפיתות. כשהתערובת אחידה אך לא מימית עוצרים.
  3. מעבירים את תכולת קערת המעבד אל המחבת ובעזרת לקקן, משטחים אותה על פני המחבת ומערבבים תוך כדי טיגון מהיר לכ-2 דקות.
  4. מעבירים לקערה לצינון של שתי דקות ואז מוסיפים אל התערובת את הבשר ומערבבים היטב.
  5. מברישים את חצאי הפיתות בשמן זית מבפנים ואז ממלאים אותם בנדיבות בתערובת הבשר.
  6. מברישים בשמן זית את הפיתות גם מבחוץ ואז צורבים אותם כל אחד לפי יכולתו: פלנצ׳ה, מחבת פסים, מנגל עד שהפיתות נחרכות יפה.
  7. מעבירים לתנור חם 180 מעלות ל-5-7 דקות בישול נוסף לסיום צליית הבשר.
  8. מגישים מיד עם סלסת עגבניות חריפה טרייה, טחינה, חמוצים, זיתים וסלט ירקות שוק.

שתף

עראייס

מתכונים נוספים

מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות

מעטפות אישיות יפייפות במילוי בצל מטוגן, כבדים ופרגיות. מנה ראשונה חגיגית מושלמת, עם רוטב יין אדום מתקתק. צילום: נמרוד סונדרס מצרכים אופן ההכנה

עוף שלם מלא בהפתעות

עוף שלם מלא בהפתעות

הוא הכי מתאים לארוחה משפחתית, הוא תמיד יגנוב את ההצגה ותמיד יעשה הרבה רושם – עוף שלם מלא בהפתעות מפנקות הוא לדעתנו מנת חובה על

מרק עוף אמיתי

מרק עוף אמיתי

ערב חג ללא מרק עוף אמיתי? זה לא אמיתי! מתכון סופר פשוט טעים ומומלץ. 8 מנות. מצרכים אופן ההכנה

תעודת כשרות שירת הבשר