פרגיות ביין וקראסט פיצוחים

מנה טעימה ויפה, עם שילוב ממכר!

מצרכים

  • לפרגיות:
  • 8 יחידות סטייק פרגית, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • 3 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 1 מקל קינמון
  • גרידת לימון – רק החלק הצהוב מרבע לימון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית קורנפלור מומס ב-2 כפות מים
  • לקראסט פיצוחים:
  • 3/4 כוס שקדים קלופים גרוסים, קלויים במחבת יבשה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
  • 3 כפות פטרוזיליה טרייה או מיובשת, קצוצה דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כף דבש
  • 1 כף טחינה

אופן ההכנה

  •  מחממים תנור ל-200 מעלות.
  •  מניחים את הפרגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את השמן עם התבלינים ומברישים את הפרגיות. צולים בתנור 25-30 דקות.
  • בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים את הבצלים ואת מקל הקינמון, מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות. מוסיפים את גרידת הלימון ומתבלים במלח ובפלפל.
  •  מוסיפים לסיר הרוטב את היין והסילאן ומבשלים כ- 10 דקות, ולבסוף מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מסירים מהאש.
  • מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבי הקראסט.
  • הגשה: מסדרים את הפרגיות בצלחת הגשה גדולה ויפה, יוצקים מעל את הרוטב, ומניחים מעל כל סטייק פרגית כף גדושה מתערובת הפיצוחים.

שתף

פרגיות ביין וקראסט פיצוחים

מתכונים נוספים

מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות

מעטפות אישיות יפייפות במילוי בצל מטוגן, כבדים ופרגיות. מנה ראשונה חגיגית מושלמת, עם רוטב יין אדום מתקתק. צילום: נמרוד סונדרס מצרכים אופן ההכנה

עוף שלם מלא בהפתעות

עוף שלם מלא בהפתעות

הוא הכי מתאים לארוחה משפחתית, הוא תמיד יגנוב את ההצגה ותמיד יעשה הרבה רושם – עוף שלם מלא בהפתעות מפנקות הוא לדעתנו מנת חובה על

מרק עוף אמיתי

מרק עוף אמיתי

ערב חג ללא מרק עוף אמיתי? זה לא אמיתי! מתכון סופר פשוט טעים ומומלץ. 8 מנות. מצרכים אופן ההכנה

תעודת כשרות שירת הבשר