קדירת גולש – הונגרי

מצרכים:

  • 1.5-2 ק"ג בשר בקר שריר מספר 4 חתוך לקוביות.
  • 8-6 פלפלים אדומים מזן שושקה או גמבה אדומה – קלויים, קלופים וטחונים למחית או צנצנת פלפלים קלויים (בעדיפות לא בחומץ) שטופים היטב; זה צריך לייצר ככוס מחית אחת;
  • 3 כפות רכז עגבניות מוטי
  • ½ כוס פפריקה מתוקה טרייה בשמן
  • 1 כפית פפריקה חריפה טרייה
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן או בלסמי
  • 4 בצלים קצוצים דק
  • 3-4 כפות שומן אווז מותך או שמן זית
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 כפית זרעי קימל שלמים
  • 4 גזרים קלופים וחתוכים לצ׳אנקים
  • 6 שיני שום כתושות (לא חובה)
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2-3 עלי דפנה
  • פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
  • ומלח (לפי הטעם)
  • 1-1.5 כוסות ציר עוף או בקר או מים פושרים
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות/סירות

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון, טוחנים למחית חלקה את הפלפלים (טריים או משומרים) יחד עם הפפריקות, רכז העגבניות ושתי כפות חומץ יין לבן או בלסמי לבן כ-2 דקות.
  2. בסיר רחב מברזל יצוק (או כל סיר אחר שמתאים לבישול בתנור ויש לו מכסה שאוטם אותו), מערבבים יחד את הבצל הקצוץ, 1 כפית מלח והשמן או שומן אווז.
  3. מכסים ומבשלים על אש בינונית נמוכה, תוך כדי ערבוב, כ-8-10 דקות או עד שהבצל מתחיל להזהיב (לא לבשל את הבצל יתר על המידה).
  4. מעבירים אל תוך הסיר את תערובת הפלפלים-פפריקה, מערבבים ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט ומתחילה להדבק לתחתית הסיר כ-2 דקות.
  5. מוסיפים את הבשר, הגזר, השום, הפלפל האנגלי והפלפל השחור הגרוס הטרי לפי הטעם ועלי הדפנה; בעזרת כף מעץ או סיליקון, מערבבים היטב עד שכל קוביות הבשר מצופות בתערובת הפלפלים.
  6. מכסים ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה
    עד שהבשר רך ונימוח ומזלג חודר אותו בקלות.

שתף

קדירת גולש – הונגרי

מתכונים נוספים

מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות

מעטפות אישיות יפייפות במילוי בצל מטוגן, כבדים ופרגיות. מנה ראשונה חגיגית מושלמת, עם רוטב יין אדום מתקתק. צילום: נמרוד סונדרס מצרכים אופן ההכנה

עוף שלם מלא בהפתעות

עוף שלם מלא בהפתעות

הוא הכי מתאים לארוחה משפחתית, הוא תמיד יגנוב את ההצגה ותמיד יעשה הרבה רושם – עוף שלם מלא בהפתעות מפנקות הוא לדעתנו מנת חובה על

מרק עוף אמיתי

מרק עוף אמיתי

ערב חג ללא מרק עוף אמיתי? זה לא אמיתי! מתכון סופר פשוט טעים ומומלץ. 8 מנות. מצרכים אופן ההכנה

תעודת כשרות שירת הבשר