מצרכים:
- 1.5-2 ק"ג בשר בקר שריר מספר 4 חתוך לקוביות.
- 8-6 פלפלים אדומים מזן שושקה או גמבה אדומה – קלויים, קלופים וטחונים למחית או צנצנת פלפלים קלויים (בעדיפות לא בחומץ) שטופים היטב; זה צריך לייצר ככוס מחית אחת;
- 3 כפות רכז עגבניות מוטי
- ½ כוס פפריקה מתוקה טרייה בשמן
- 1 כפית פפריקה חריפה טרייה
- 2 כפות חומץ בן יין לבן או בלסמי
- 4 בצלים קצוצים דק
- 3-4 כפות שומן אווז מותך או שמן זית
- 1 כפית מלח דק
- 1 כפית זרעי קימל שלמים
- 4 גזרים קלופים וחתוכים לצ׳אנקים
- 6 שיני שום כתושות (לא חובה)
- 3 גרגירי פלפל אנגלי
- 2-3 עלי דפנה
- פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
- ומלח (לפי הטעם)
- 1-1.5 כוסות ציר עוף או בקר או מים פושרים
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות/סירות
אופן הכנה:
- במעבד מזון, טוחנים למחית חלקה את הפלפלים (טריים או משומרים) יחד עם הפפריקות, רכז העגבניות ושתי כפות חומץ יין לבן או בלסמי לבן כ-2 דקות.
- בסיר רחב מברזל יצוק (או כל סיר אחר שמתאים לבישול בתנור ויש לו מכסה שאוטם אותו), מערבבים יחד את הבצל הקצוץ, 1 כפית מלח והשמן או שומן אווז.
- מכסים ומבשלים על אש בינונית נמוכה, תוך כדי ערבוב, כ-8-10 דקות או עד שהבצל מתחיל להזהיב (לא לבשל את הבצל יתר על המידה).
- מעבירים אל תוך הסיר את תערובת הפלפלים-פפריקה, מערבבים ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט ומתחילה להדבק לתחתית הסיר כ-2 דקות.
- מוסיפים את הבשר, הגזר, השום, הפלפל האנגלי והפלפל השחור הגרוס הטרי לפי הטעם ועלי הדפנה; בעזרת כף מעץ או סיליקון, מערבבים היטב עד שכל קוביות הבשר מצופות בתערובת הפלפלים.
- מכסים ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה
עד שהבשר רך ונימוח ומזלג חודר אותו בקלות.