קרפצ׳ו בשר – פילה או סינטה מיושנים

מצרכים:

  • 300 גרם בשר בקר מיושן – פילה או סינטה
  • שמן זית איכותי
  • מלח גס
  • ופלפל שחור טרי
  • עלי רוקט / ארוגולה / אנדיב
  • כמה טיפות של בלסמי מיושן אמיתי – לא בלסמי מצומצם

אופן הכנה:

הקדמה:

  • הכל קם ונופל על איכות הבשר; הוא חייב להיות משובח ובעיקר מיושן. כמו עוד הרבה מנות מהמטבח האיטלקי, אין כאן הרבה מרכיבים והעסק לא מסובך אבל חייב להיות מדויק.
  1. על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה מאוד, פורסים את הנתח שבחרתם לפרוסות של כחצי ס"מ. או לחילופין, בקשו מהקצב שלנו שיעשה זאת אבל תזכירו לו לא לשטח את הפרוסות.
  2. מניחים את פרוסות הבשר על גבי נייר אפייה עם מרווח בין הפרוסות.
  3. מניחים נייר אפייה נוסף מעל פרוסות הבשר ובעזרת מערוך, מרדדים בעדינות עד לעובי שאוהבים.
  4. מעבירים לצלחת הגשה – לא חייבים לחבר בין כל חלקי הבשר –  ומתבלים במעט שמן זית איכותי, כמה עלים של ירק, פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס – השקיעו בפרח המלח או מאלדון ואם אוהבים אפשר גם כמה טיפות בלסמי מיושן.
  5. אוכלים מיד עם לחם שאור טרי.

שתף

קרפצ׳ו בשר – פילה או סינטה מיושנים

מתכונים נוספים

מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות

מעטפות אישיות יפייפות במילוי בצל מטוגן, כבדים ופרגיות. מנה ראשונה חגיגית מושלמת, עם רוטב יין אדום מתקתק. צילום: נמרוד סונדרס מצרכים אופן ההכנה

עוף שלם מלא בהפתעות

עוף שלם מלא בהפתעות

הוא הכי מתאים לארוחה משפחתית, הוא תמיד יגנוב את ההצגה ותמיד יעשה הרבה רושם – עוף שלם מלא בהפתעות מפנקות הוא לדעתנו מנת חובה על

מרק עוף אמיתי

מרק עוף אמיתי

ערב חג ללא מרק עוף אמיתי? זה לא אמיתי! מתכון סופר פשוט טעים ומומלץ. 8 מנות. מצרכים אופן ההכנה

תעודת כשרות שירת הבשר