מצרכים:
- 300 גרם בשר בקר מיושן – פילה או סינטה
- שמן זית איכותי
- מלח גס
- ופלפל שחור טרי
- עלי רוקט / ארוגולה / אנדיב
- כמה טיפות של בלסמי מיושן אמיתי – לא בלסמי מצומצם
אופן הכנה:
הקדמה:
- הכל קם ונופל על איכות הבשר; הוא חייב להיות משובח ובעיקר מיושן. כמו עוד הרבה מנות מהמטבח האיטלקי, אין כאן הרבה מרכיבים והעסק לא מסובך אבל חייב להיות מדויק.
- על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה מאוד, פורסים את הנתח שבחרתם לפרוסות של כחצי ס"מ. או לחילופין, בקשו מהקצב שלנו שיעשה זאת אבל תזכירו לו לא לשטח את הפרוסות.
- מניחים את פרוסות הבשר על גבי נייר אפייה עם מרווח בין הפרוסות.
- מניחים נייר אפייה נוסף מעל פרוסות הבשר ובעזרת מערוך, מרדדים בעדינות עד לעובי שאוהבים.
- מעבירים לצלחת הגשה – לא חייבים לחבר בין כל חלקי הבשר – ומתבלים במעט שמן זית איכותי, כמה עלים של ירק, פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס – השקיעו בפרח המלח או מאלדון ואם אוהבים אפשר גם כמה טיפות בלסמי מיושן.
- אוכלים מיד עם לחם שאור טרי.