תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט

שילוב של פטריות, ערמונים, בצלצלי שאלוט וכרעיים ואתם עדיין כאן? רוצו להכין!

צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים

  • החומרים ל־3 מנות:
  • 3 כרעיים עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 2 בצלים חצויים פרוסים לטבעות
  • 1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים
  • מלח פלפל שחור גרוס
  • 4 חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)
  • 5 פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות
  • 2 חבילות ערמונים בוואקום
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • 4 כפות סילאן
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 3 כפות רכז רימונים
  • להגשה:
  • 50 גר' צנוברים קלויים
  • 1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס

מצרכים

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח.

מטגנים בו את טבעות הבצל במשך כ־5 דקות עד שנעשות שקופות ומתחילות להזהיב.

מוסיפים את בצלצלי השאלוט.

מתבלים במלח ובפלפל.

מטגנים עוד 3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב טיפה

בשוליים.

מוסיפים לסיר פטריות וערמונים.

מטגנים במשך כ־4 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים.

מביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל.

הגשה

מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.

שתף

מתכונים נוספים

מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות

מעטפות אישיות יפייפות במילוי בצל מטוגן, כבדים ופרגיות. מנה ראשונה חגיגית מושלמת, עם רוטב יין אדום מתקתק. צילום: נמרוד סונדרס מצרכים אופן ההכנה

עוף שלם מלא בהפתעות

עוף שלם מלא בהפתעות

הוא הכי מתאים לארוחה משפחתית, הוא תמיד יגנוב את ההצגה ותמיד יעשה הרבה רושם – עוף שלם מלא בהפתעות מפנקות הוא לדעתנו מנת חובה על

מרק עוף אמיתי

מרק עוף אמיתי

ערב חג ללא מרק עוף אמיתי? זה לא אמיתי! מתכון סופר פשוט טעים ומומלץ. 8 מנות. מצרכים אופן ההכנה

תעודת כשרות שירת הבשר